Hållbar produktion
På Sjumilaskogens förskola jobbar vi med FNs Globala miljömål. Speciellt målet om hållbar produktion och konsumtion. Här använder vi våra...
Läs hela inlägget05 november 2024
Idag har några av barnen på Ekens avdelning skördat rabarber och äpplen för att koka kräm till mellis. Det krävde både gott samarbete och stort fokus, då vi behövde klättra högt för att nå äpplena, vara starka för att lyckas dra upp rabarbern och sedan koncentrera oss när vi skulle använda de vassa knivarna. Det var kul att se att så många av barnen verkar vara vana att hjälpa till med att förbereda maten hemma, de höll vant i de vassa knivarna och var noga med att hålla kniven rätt i handen. Detta är en del av vårt arbete inom hållbar utveckling, där barnen lär sig att ta vara på det vi odlar och har i vår närmiljö. Det märktes tydligt att barnen tyckte att det var roligt och spännande att tillsammans skapa krämen som vi i eftermiddag ska bjuda kompisarna på!
”Mmm, vad det luktar gott!” uttryckte barnen medan vi hackade och sedan kokade vår kräm. Efter en liten tjyvsmak konstaterade de att vi behövde ha i lite mer socker. Vi hade hittat ett recept som grund för att veta vad vi behövde hämta från Linnea i köket, men det blev både en och två turer till för att hämta såväl en liter vatten som en stomp – vad en nu använder den till…? Barnen tog hela uppgiften på stort allvar och var hjälpsamma med allt vad de kunde – vilket var allt utom att röra i krämen när den kokade som mest!
På Sjumilaskogens förskola jobbar vi med FNs Globala miljömål. Speciellt målet om hållbar produktion och konsumtion. Här använder vi våra...
Läs hela inlägget05 november 2024
Godmorgon! Kärt barn har många namn… Hinderbanan kombinerar pedagogik med lekfullhet. Barnen är själva med och bygger upp hinderbanan...
Läs hela inlägget15 november 2023